STAR GAZETESİ DÜRÜST EMLAKÇIDAN ÖRNEK DAVRANIŞ 08.12.2002

STAR GAZETESİ DÜRÜST EMLAKÇIDAN ÖRNEK DAVRANIŞ 08.12.2002

25 Kasım 2022 Cuma

20 yıl önce satın aldığı arsayı üstüne geçirmeyi unutan Ali Uyan, yıllar sonra emlakçıdan bir ihtarname aldı: “Arsa, 60 milyar olmuş… Ama tapuyu almayı unutmuşsun… Gel tapunu al, beni vebalde bırakma.”

*      *      *

ANKARA’NIN ünlü emlakçılarından Salim Taşcı, dünya üzerinde hala dürüst insanlar olduğunu kanıtladı… Taşcı, 1984 yılında Bayram Ali Uyan’a Gölbaşı’nda bir arsa sattı. Arsa o günlerde değersizdi. Satış söz üzerine gerçekleşti. Herhangi bir resmi belge yapılmadı. Tapusu Taşcı’nın üzerine olan arsanın parasını ödediği halde tapuyu üstüne geçirmeyen Uyan, yıllar sonra arsayı satın aldığını unuttu, Emlakçı Taşcı da sattığını. Ta ki bu yıla kadar.

GEÇTİĞİMİZ aylarda arsanın sahibi gözüken Taşcı’ya bir mektup geldi. Mektupta değersiz olan arsanın imara açıldığı ve değerinin 60 milyara çıktığı yazıyordu. Oysa Taşcı böyle bir arsadan haberdar değildi. Eski evrakları açan Taşcı,  söz konusu arsanın, yıllar önce Bayram Ali Uyan’a sattığı arsa olduğunu anladı. 60 milyarlık arsanın üzerine konmayı hiç düşünmeyen dürüst emlakçı, hemen Uyan’a bir ihnarname yolladı. Taşcı ihtarnamede şunları yazdı:

“SAYIN muhatap. 1984’te sana bir arsa satmıştım. Parasını senetle almış olacağım ki, arsa benim üzerimde gözüküyor. Değeri 60 milyar olmuş. Arkadaşım, neden tapuyu almıyorsun? Ya ben ölmüş olsaydım. Yerin altında senin arsanla mı uğraşacaktım? Gel tapunu al, beni vebalde bırakma.” İhtarnameyi alan Uyan, sevinçten ağlıyor: “Meğer dünyada hala böyle dürüst insanlar da varmış?” Uyan, tapusunu bayram sonrası alacak *SAYGI ÖZTÜRK